Cabine reinigen met spons

Jouw truck cabine reinigen met spons is een hoop werk. Daarom kom je natuurlijk wekelijks bij een van onze vestigingen langs voor een grondige wasbeurt. Maar soms wil je als trotse trucker je wagen net iets meer geven; een ouderwetse hand wasbeurt! Dus mocht je binnenkort een paar uurtjes over hebben en besluiten je cabine eens grondig onder handen te nemen, volg dan de onderstaande tips voor een optimaal resultaat. Want zoals je zult lezen komt er net wat meer bij kijken dan alleen volharding.

Cabine reinigen benodigde materialen

Zomaar ergens mee beginnen is bijna altijd een wat minder goed idee. Zorg er dus voor dat je alle materialen die je nodig hebt om je cabine te reinigen bij de hand hebt.

  • Waterslang
  • Twee grote emmers
  • Autoshampoo
  • Spons of een speciale washandschoen

Cabine reinigen voorbereidende werkzaamheden

Elke wasbeurt begint met het grondige afspoelen van je cabine. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen; doe dat alsjeblieft ook. Met de waterslang op deze manier spoel je al het losse vuil en zand er af. Heb je dit gedaan, pas dan kan het echte wassen beginnen.

Cabine wassen met de hand

Spoelen, wassen, spoelen, wassen, spoelen. Let wel; van boven naar beneden. Dit herhaal je net zolang tot je cabine helemaal schoon is. Om dit te bereiken maak je gewoon één emmer met sop en één emmer met spoelwater. Spoelen is namelijk het belangrijkste geheim van een krasloze truck. Want ondanks je voorbereidende werk met de waterslang is het het beste als je na elk stukje wassen direct spoelt. Dit zal door de jaren heen echt het verschil maken als het gaat om al die talloze kleine krasjes die je wel bij je collega truckers in de lak ziet, maar bij jou dus niet!

Cabine wassen = niet laten drogen

Voor het best denkbare resultaat is het belangrijk dat je het spoelwater niet zelf op laat drogen. Dit zorgt namelijk voor lelijke waterstrepen. Nee, de finishing touch is droogwrijven met een zachte doek. Dit doe je ook weer van boven naar beneden.

 

En nu aan de slag

Wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar foto’s van jouw old skool hand wash avontuur. Dus maak een foto van jouw glimmende cabine en deel vol trots je foto’s met ons. Of nog leuker; de ‘before’ & ‘after’ foto. De eerste 10 reacties ontvangen van ons een speciale stempelkaart met 3 stempels erop!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X