Interieur vrachtwagencabine eenvoudig schoonmaken

De lente klopt zo nu en dan alweer voorzichtig op de voorruit van je cabine. Hoog tijd dus om het interieur van je truck eens grondig schoon te maken. Helaas is een slimme machine die dit tijdrovende klusje graag van je overneemt nog niet uitgevonden. De lenteschoonmaak van jouw interieur is dus nog echt ouderwets handwerk. Maar geen nood: gelukkig hebben wij een manier bedacht waarmee je met een minimale inspanning een maximaal schoon resultaat bereikt. Benieuwd naar onze vrachtwagen interieur schoonmaak aanpak? Lees dan vooral even verder.

Benodigdheden vrachtwagen interieur reinigen
Een slimme trucker bereidt zich altijd goed voor. Ook als hij dus de binnenkant van zijn cabine gaat schoonmaken. Daarom hieronder een lijst van de benodigdheden. Handig!

  • Stofzuiger 
  • Keukenrol 
  • Microvezeldoeken 
  • Glassex 
  • Kwast en een tandenborstel 

Stap 1: Rondslingerende rommel opruimen
Je kunt natuurlijk meteen met de Glassex aan de gang in je cabine, maar beter is het om eerst alle rondslingerende rommel op te ruimen.

Stap 2: Zand en stof verwijderen
Nu alle lege pakjes, wikkels en papieren opgeruimd zijn is het tijd om het zand en stof aan te pakken. Gebruik de stofzuiger op de matten en de vloer, maar ook tussen en onder de stoelen en in alle bakjes en vakjes. Wanneer de stofzuiger niet toereikend is kun je ook kiezen om in je cabine eens met wat zwaarder geschut de strijd aan te gaan.

Zet allebei de deuren open en blaas vervolgens met de compressor al het zand en stof uit je cabine. Je moet daarna nog wel even stofzuigen natuurlijk. Ook de tandenborstel en kwast komen hier goed van pas voor het hardnekkige vuil in lastige hoeken.

Stap 3: Kunststofdelen van het interieur
Al het zand en stof ligt nu naast je truck of zit in de stofzuiger. Met wat Glassex en een keukenrol of een microvezeldoek maak je nu alle kunststof onderdelen van het interieur van je cabine schoon. En met alle bedoelen we ook echt alle. Van boven tot onder, van de handgrepen tot de roosters en zelfs de knoppen waarmee je je stoel verzet. Alles.

 Stap 4: Vlekken verwijderen uit vrachtwagen interieur
Kijk eens wat rond in je cabine. Ziet er zeker al goed uit hè? Als je in je spiegel kijkt, zie je misschien zelfs al wel een glimlach op dat gezicht van die trotse trucker. Als dat zo is zijn we goed bezig. Nu nog even de finishing touch: de vlekken.

 Zo’n broodje bal is natuurlijk heerlijk, maar blijft vaak niet ongestraft. Een taaie vlek in je bekleding is de prijs die menig trucker hiervoor moet betalen.

Gelukkig zijn hier twee oplossingen voor. De eerste is een schuimreiniger. Spuit het oppervlak in, laat het even intrekken om het daarna stevig uit te borstelen. Is de vlek weg dan ben je klaar en zit je schoonmaakklus erop.

Taaie vlekken in het interieur van je vrachtwagen
Is de vlek echter nog steeds zichtbaar? Dan is een wat professionelere aanpak nodig. Neem in dat geval eens contact met ons op. Wij kunnen je misschien op afstand adviseren. Mocht dat niet lukken dan gaan we op een van onze vestigingen voor jou natuurlijk graag de strijd aan met de vlek.

Oké, aan de slag!
Wij zijn natuurlijk altijd benieuwd naar foto’s van jouw ouderwets interieur schoonmaakavontuur. Maak dus een foto van jouw opgepimpte cabine en deel vol trots je ‘before’ & ‘after’ foto’s met ons!

X