Zo houd je de cabine van je vrachtwagen schoon

Je kent het wel. Je bent lekker onderweg. 100 kilometer hier, 100 kilometer daar, jou maken ze niets. Je draait je hand er niet voor om. Jij bent dé man, nee, je bent een baas. Je hebt lekker een muziekje aan, de airco blaast een fris briesje terwijl de zon op je ramen staat te knallen. Van achter je zonnebril kijk je in de auto’s die je passeren terwijl je schaamteloos en zo hard en vals als je kunt meezingt met de radio. Maar die gemaskeerde onbezorgdheid wordt keihard de kop ingedrukt als je na een half uurtje lossen de deur van je cabine weer opentrekt en je jezelf hoort zeggen; “Wat ruikt er hier nou toch zo raar?”. Herkenbaar? Natuurlijk.

Vrachtwagencabine schoonhouden

Gedurende de dag, terwijl je onbezorgd aan het cruisen bent, maak je, zonder dat je het doorhebt, toch snel een rommel van je keurige cabine. Vergeten kruimels van je boterham, een gefrommelde wikkel van een reep, het bakje en het servetje van dat heerlijke broodje bal langs de A2 en de gesmolten en lekkende restanten van dat verkoelende ijsje. En zo zorgeloos als je bent, knoei je natuurlijk ook wel eens wat op de bekleding. Zowel op die van jezelf als die van je truck.

Nou dat, in combinatie met de zon, gesloten ramen, de airco en jezelf zijn dé perfecte ingrediënten voor jouw verbazingwekkende wat-ruikt-er-hier-nou-toch-zo-raar-ervaring. En ook al haalt een vrijgevochten trucker dan misschien zijn schouders iets vaker op voor zaken waar andere zich bijzonder druk om maken, het feit blijft dat niemand zichzelf graag vrijblijvend opsluit in een riekende afgesloten ruimte.

Zorg er daarom voor dat je altijd van huis gaat gewapend met de volgende items.

Road map & onmisbare toolkit voor elke trucker

Heb je dus zo’n wat-ruikt-er-hier-nou-toch-zo-raar-ervaring is dit wat je moet doen. De 5 minuten road-map voor gegarandeerd succes:

1. deuren openzetten
2. de rondslingerende rommel verzamelen
3. alles weggooien in de eerste de beste vuilnisbak
4. stoelen en dashboard afvegen met een zachte borstel
5. matten uitkloppen op een van je velgen (wel even de deur dicht doen)
6. aan de slag met cockpit spray, deze bijvoorbeeld
7. droog doekje eroverheen
8. activeer je grace mate
9. sluit alle deuren en ramen
10. ga een bakje koffie halen

Schone truck cabine ervaring

Wanneer je de bovenstaande 10 stappen hebt doorlopen, je hebt de koffie in je hand en je bent terug bij je truck en je opent de deur van je cabine staat je wat te wachten. In die 5 minuten dat je bezig was heeft de wind er even goed doorheen kunnen waaien. Zelf heb je alle verdachte zaken opgeruimd, weggepoetst of uitgeklopt en terwijl jij je koffie haalt doet je Grace Mate de rest.

En nu aan de slag
Wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar jouw “Soohw-wat-ruikt-mijn-wagen-toch-lekker-ervaring”. Maak dus een foto video van het wauw-moment waarop jij de deur open trekt. En dan niet vergeten deze foto of video aansluitend wel even met ons delen op onze Facebookpagina. De 2 leukste inzendingen winnen een lekker geurend prijsje…

X