Een trailer vanbinnen reinigen is altijd weer een flinke klus. Helemaal als je spullen vervoerd hebt die plakken, stinken of gewoon een rommel achterlaten. Of je het nu leuk vindt of niet; het is nou eenmaal iets dat hoort bij het leven van ons als truckers. Maar een trailer vanbinnen reinigen kan je onbedoeld ook helemaal verkeerd doen. Wil je dit voorkomen? Lees dan gewoon even verder.

Twee manier om een trailer vanbinnen te reinigen
Simpelweg zijn er twee manier om je trailer vanbinnen te reinigen. Met een hogedrukspuit of lekker ouderwets met een emmer sop en een borstel. Allebei zijn ze op zichzelf prima, maar het is de trailer die bepaalt welke manier je uiteindelijk het beste kan kiezen. De grote vraag is dus: wat voor trailer heb jij achter je truck gekoppeld?

Reinigen van houten trailer met hogedrukspuit
Als trotse trucker zorg je goed voor je cabine en je trailer en maak je deze waarschijnlijk geregeld schoon, maar over het reinigen van je houten trailer met hogedrukspuit kunnen we in principe kort zijn; niet doen. Ondanks de hardheid van het hout in je trailer blijft hout een zacht en poreus materiaal. Reinig je dit dan met de kracht van een hogedrukspuit dan ben je hem onbedoeld steeds beetje bij beetje aan het afbreken. En laat dat nou juist net niet de bedoeling zijn.

Reinigen van houten trailer met emmer & borstel
Tuinslang paraat, sop in de emmer en een borstel in de hand. Is dat je weerspiegeling in de velg van je truck? Dan heb je het juiste gereedschap te pakken voor een goede en grondige ouderwetse reinigingsbeurt van je houten trailer. Zo ga je te werk:

  • Nat maken en even laten inweken
  • Schoon schrobben
  • Goed uitspoelen

Oké, het is een behoorlijke klus, maar dit is je wagen schoonmaken met respect voor je trailer. En geloof me, die gaat je hiervoor zeker bedanken met vele extra kilometers.

Reinigen van polyester trailer met hogedrukspuit
Polyester trailers hebben natuurlijk een veel langere levensduur. Polyester lijkt haast onaantastbaar, maar niets is minder waar. Als je maar vaak genoeg met die hogedrukspuit in de weer bent in je trailer kun je ook hier een hoop stuk maken. Neem je dit op de koop toe is er niets aan de hand en is de hogedrukspuit dus een prima en daarnaast ook nog leuke manier om je polyester trailer te reinigen.

Reinigen van polyester trailer met emmer & borstel
Of je trailer nu van polyester of van hout is, reinigen met de emmer en borstel komt in beide gevallen aan op ouderwets handwerk en doorzettingsvermogen. Oké, het kost een hoop tijd, maar dit maak je ook hier dubbel en dwars goed in de levensduur van jouw trouwe dubbel asser.

Conclusie trailer vanbinnen te reinigen
Wil je snel klaar zijn, heb je een polyester trailer en neem je de slijtage op de koop toe is de hogedrukspuit een prima optie. In alle andere gevallen is de emmer met sop en de borstel echt de beste keuze.

En nu aan de slag
Wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar foto’s van jouw trailer reinig avontuur. Maak dus een foto van jouw vieze trailer en daarna een waarin je letterlijk of figuurlijk van de grond kunt eten. En dan niet vergeten deze foto’s aansluitend wel even met ons delen op onze Facebookpagina. De 5 leukste foto’s winnen een prijs.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X